Anna itsellesi armoa

02.03.2022

Tekee mieli vain rotkahtaa sohvalle ja vaipua viikon kestävään uneen? 

Tiistai, keskiviikko tai sunnuntai. Viikonpäivästä riippuen on hyvä ottaa oma aika arjen kiireen ja stressin keskellä. Oli se sitten 5 tai 30 minuuttia. Uppoudu hetkeksi oman lempikirjan pariin, käy pienellä kävelyllä tai ole vain hetki ja hengitä. Aina on aikaa itsellesi, sinä ja jaksamisesi olette tärkeintä.

Unohdamme liiankin herkästi kuunnella itseämme. Siinä tilanteessa, kun ajatukset pyörivät vain rentoutumisen sekä hemmottelun ympärillä, keho sekä mieli kertoo sinulle tarvitsevasi tauon. Olemme varmasti monet syyllistyneet siihen, että keksimme kaikenlaisia tekosyitä miksi emme ota aikaa itsellemme. "Noh, ei tänään. Pitää laittaa vielä pyykitkin" "Ei minulla ole nyt aikaa." 

Tässä muutama helppo vinkki kuinka ottaa joka päivä pikku hetki vain itseäsi varten.

  1. Laita kaikki elektroniset laitteet sivuun. Laita ulkoiluvaatteet päälle ja lähde hetkeksi luontoon. Keskity hengitykseen ja päästä kaikki stressi ulos mielestäsi. Kävely on helppo suorittaa missä vaiheessa päivää eikä sen tarvitse kestää 5-10 minuuttia kauempaa. Palaat tehtäviesi pariin uudella puhdilla!
  2. Olet miettinyt hemmottelevasi itseäsi jotenkin? Oli se sitten jäätelöpuikko, uusi laukku tai olet halunnut käydä testaamassa sen uuden ravintolan, anna itsellesi mitä mielesi haluaa. Huomaat näiden pienten arjen piristeiden parantavan mielialaasi!
  3. Mikäli olo on niin uupunut, että tekee vain mieli pötköttää peiton alla. Laita mukavat vaatteet päälle, käperry peiton alle ja anna itsesi vaikka nukahtaakin hetkeksi. Tässä vaiheessa olet todella tauon tarpeessa!


Muista pysähtyä joka päivä edes viideksi minuutiksi ottamaan tavalla tai toisella itsellesi ansaittu lepohetki. Olet ansainnut sen!